Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Indien UnderifrÄn" by Son Lal " eBook PDF Kindle ePub Free

Indien UnderifrÄn

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Indien UnderifrĂ„n
  • Author : Son Lal
  • Release Date : January 23, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,Travel & Adventure,Asia,
  • Pages : * pages
  • Size : 316 KB

Description

Mina upplevelser i vÀstra Indien 2013 och 2014 tillsammans med underprivilegierade mÀnniskor som försöker förbÀttra sina levnadsvillkor. Samtal om familjelivets skiftningar. All konversation var pÄ hindi. Jag har haft sÀrskilt nÀra band med soparkastens folk (bhangi), men Àven bra kontakt med andra grupper i stad och by, slÀttbygd och djungelomrÄden.
Mina relationer till myndigheter och frivilligorganisationer som arbetar med vÀlfÀrdsarbete. Om utvecklingsarbeten i avlÀgsna byar och stÀdernas slum.
Nya erfarenheter tillsammans med gamla vÀnner i vÀstra Rajasthans byar och staden Jodhpurs socialt diskriminerade bhangifamiljer. Varit med pÄ bröllop och religiösa högtider. Försökte mobilisera miljömedvetande och vÀlfÀrdstÀnkande vid diskussionsmöten. Tankar om religion och naturvetenskap.
Min resa gick genom vÀstra och södra Rajasthan till Goa och Karnataka. Jag upplevde Karnataka vintertid tillsammans med organisationer för landsbygdsutveckling. Besökte bönder som tillhör stamfolk i vÀstra Ghats regnskogsomrÄde. Jag skildrar ocksÄ miljöaktivisternas försök att bekÀmpa korruption och kommersiell skogsskövling i det hÀr kÀnsliga omrÄdet.
Jag lÀrde kÀnna mÀnniskor som arbetar med sopor och avfallshantering i Karwar och Chikmagalur. Besökte deras bostadsomrÄden och hade samtal med chefer vid kommunala förvaltningar om arbetet med att förbÀttra sophanteringen.
FÀrden gick sedan norrut till Daman, dÀr jag hade samtal med ungdomar intresserade av Aam Aadmi Party. Vi talade om korruption, stadsbildens förfall, och alkoholproblem.
Jag följde delar av Arvind Kejriwals valkampanj i Gujarat. Besökte Ahmedabads slumomrÄden och det sociala livet dÀr. Bekantade mig med gandhirörelsen vid Sabarmati Ashram.
Åter i Rajasthan berĂ€ttar jag om en vĂ„rfest med bhangivĂ€nner. Ogifta lĂ€rarinnor som ger extralektioner för att fĂ„ ihop till sitt hemgift. Samtal med högskolelĂ€rare om Rajasthans konservativa vĂ€rdegrund.
Boken har sÄledes flera ledmotiv relaterade till utanförskap, fattigdom och hjÀlplöshet. Det Àr en skildring av en resa utan i förvÀg utstakad resplan. Jag har lÄtit mig styras av min inre kompassnÄl, nÀr jag sökt mig till platser som kan visa hur vanligt folk uppfattar sin egen situation. Det har gett mig nÀra kontakt med personer och organisationer som arbetar med rengöring, och det har gett mig mÄnga nya vÀnner.


Free Download "Indien UnderifrÄn" PDF ePub Kindle